top of page

Schoenen en verbandschoenen

YDA

 

YDA zijn hoogtechnologische schoenen gebaseerd op internationaal wetenschappelijk onderzoek in de biomechanica. De technische kenmerken leiden de weg naar een nieuw concept van welzijn, gezondheid en vitaliteit.

YDA’s zijn ontwikkeld voor mannen en vrouwen ter preventie en zorg van voetgezondheidsproblemen zoals hallux rigidus, hallux valgus, diabetische problemen, klauw-en hamertenen, metatarsalgie, sesamoiditis en worden ook postoperatief ingezet.

 

Daarnaast worden ze ook voor ruimere doeleinden gebruikt zoals sport, vrije tijd, toerisme en zelfs ter vervanging van een dagdagelijkse schoen of sneaker.

U ervaart:

  • Minder druk in de voorvoet door vervroegde afwikkeling en semirigide loopzool;

  • Optimale drukverdeling onder de voetzool voor het welzijn en de gezondheid van de voet;

  • Uw benen raken minder snel vermoeid;

  • Verbeterde grip door rubber noppen onder de afwikkellijn.

Verbandschoenen

 

De naam zegt het al: deze schoenen worden gebruikt wanneer u verband aan uw voet heeft of gezwachteld bent, als voorbereiding op therapeutisch elastische kousen.

 

De verbandschoenen zijn leverbaar in een laag en hoog model en tevens in diverse kleuren. Een eigenschap hebben alle verbandschoenen gemeen: ze kunnen eenvoudig geheel geopend worden zodat u gemakkelijk de verbandschoen aan kan trekken.

 

In onze verbandschoenen maken wij een standaard stevige steunzool zodat uw voet tijdens het lopen maximaal ondersteund wordt.

De verbandschoenen worden veelal vergoed door uw zorgverzekeraar nadat deze zijn voorgeschreven door uw huisarts of medisch specialist.

ZorgCompleet regelt de financiële afwerking direct met uw zorgverzekeraar: hier heeft u dus geen omkijken naar.

We hebben alle maten verbandschoenen standaard op voorraad in onze winkel.

Drukontlastende schoenen


Soms zijn er speciale oplossingen nodig. Bijvoorbeeld wanneer u gedurende langere tijd in bed moet liggen en er kans op doorligwonden bestaat. De Heellift producten zorgen ervoor dat uw hiel vrij ligt van het bed op een comfortabele manier.

De Heelift AFO is een speciale uitvoering waarbij de voetzool voorzien is van anti-slip. Op deze manier kunt u een transfer maken of een aantal passen lopen.

De Heellift producten worden vaak vergoed door uw zorgverzekeraar, na voorschrift van uw huisarts of medisch specialist.

Voor andere, bijvoorbeeld orthopedische voetproblemen na een operatie zijn er speciale drukontlastende schoenen die de normale afwikkeling vergemakkelijken. Dit soort schoenen wordt vaak door de behandelend orthopeed voorgeschreven. Met deze verwijzing kunt u bij ZorgCompleet terecht. Wij regelen de afhandeling met uw zorgverzekeraar.

bottom of page