top of page

Eten en drinken

Oplossingen bij Alzheimer

 

Waarom zijn rode kleuren belangrijk bij personen met Alzheimer of dementie?


Symptomen zijn o.a. persoonlijkheidsveranderingen, desoriëntatie, vergeetachtigheid, verminderde communicatie. Ongeveer 40% heeft ook geleidelijk een belangrijk gewichtsverlies. Dit kan te maken hebben met een veranderende eetgewoonte: sneller afgeleid, minder gefocust, rusteloosheid.


Ook een vermindering in perceptie, onderscheid van contrasten komt vaak voor.
Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen met Alzheimer het best reageren op een felle rode kleur: een toename van 25 % wat betreft voeding en 84 % voor drinken.


Met deze achtergrond werd een knalrode set ontwikkeld.

Aangepast bestek

 

Er zijn vele vormen van aangepast bestek verkrijgbaar. Voor werkelijk elk denkbaar probleem is er wel een oplossing te bedenken.

 

Bij ZorgCompleet vindt u een complete lijn aan bestek voor mensen die bijvoorbeeld na een hersenbloeding (CVA) een verminderde handfunctie hebben. Het bestek is aangepast om met één hand te kunnen gebruiken. 

 

Door een verminderde kracht in de handen kan het lastig zijn om te eten en drinken. Verdikt bestek kan hierbij een oplossing bieden. Soms is het mogelijk om het bestaande bestek aan te passen. Wanneer dit niet lukt biedt ZorgCompleet een uitgebreide lijn aangepast bestek aan.

Voor mensen die last hebben van trillingen zijn er speciale hulpmiddelen beschikbaar die het eten en drinken eenvoudiger maken.

Aangepast koken


Wanneer u een probleem heeft met uw hand of armfunctie kan koken behoorlijk lastig zijn.

Bij ZorgCompleet vindt u veel handige hulpmiddelen om het werken in de keuken een stuk eenvoudiger te maken. 

Wist u bijvoorbeeld dat u eenvoudig vruchten kan schillen met één hand? In een handomdraai heeft u de schil verwijderd.

Ook het openen van potten en deksels is voor veel mensen een probleem. Met bijvoorbeeld een automatische pot- en blikopener wordt dit een peulenschil!

Bij ZorgCompleet kunt u diverse hulpmiddelen uitproberen om zo tot een ideale oplossing te komen.

bottom of page