top of page

Woningaanpassingen

Veilig naar boven

 

Wanneer het nemen van een stap moeilijk wordt zijn de EasySteppers mogelijk een oplossing. Op elke trede wordt een "tussentrede" geplaatst waardoor de hoogte van elke traptrede wordt gehalveerd. Dit is hét alternatief voor een complex en duur hulpmiddel.

 

De AssiStep is het hulpmiddel biedt u een oplossing als u meer veiligheid nodig heeft om veilig de trap op of af te gaan. Deze manuele traplift kan gezien worden als de rollator onder de trapliften. U loopt zelf met ondersteuning veilig de trap op en af.

Wanneer u niet meer in staat bent om zelfstandig de trap op of af te gaan kan een traplift een uitkomst bieden. Trapliften worden altijd op maat gemaakt voor de trap die u in uw woning heeft.

Wij denken uiteraard met u mee over eventuele vergoedingsmogelijkheden.

Eenvoudige toegang

 

Drempels zijn vaak een obstakel om veilig uw woning binnen te komen of om veilig van de ene naar de andere ruimte te gaan. Door uw bestaande drempels te vervangen door de Vari-Stepp haalt u een gevaarlijk en hinderlijk obstakel uit uw woning!

 

U kent het vast wel, een hoge drempel bij de voor- of achterdeur maakt het onmogelijk om met uw rollator of rolstoel uw woning binnen te komen. Wanneer het hoogteverschil te groot is om de Vari-Stepp toe te passen kan een metalen of kunststof toegangssysteem een oplossing bieden.

 

Kunststof drempelhulpmiddelen kunnen als een bouwpakket in elkaar worden gezet en bieden een oplossing voor elke denkbare situatie. Wanneer een grotere hoogte overwonnen moet worden kan er worden gekozen voor een metalen uitvoering van de drempelhulp.

Badkamer en toilet


Wanneer u langer zelfstandig thuis wilt blijven wonen kan het gebruik van de zogenaamde natte ruimtes een probleem opleveren. In de badkamer is er vaak een erg grote kans om te vallen, zowel in de douche als bij het in- en uit bad stappen. 

Door middel van het plaatsen van eenvoudige beugels (waarbij boren in de muur niet meer noodzakelijk is) een douchestoeltjes of een badplank worden vaak al veel hindernissen weggenomen.

Een veel voorkomend probleem is het toilet; wanneer men ouder wordt, is opstaan vanaf het toilet vaak een probleem. Door het plaatsen van een toiletverhoger hoeft niet de gehele toiletpot vervangen te worden, maar kan worden volstaan met een eenvoudige toiletverhoger. Deze is in vele hoogtes en uitvoeringen te verkrijgen. 

bottom of page