top of page

Braces en bandages

Sportbraces

 

Een blessure kan erg vervelend zijn! Uw training of wedstrijd komt door dit tijdelijke ongemak in gevaar.

 

Bij ZorgCompleet hebben wij een complete lijn sportbraces voor elke blessure, geschikt om uw training of wedstrijd mee te hervatten.

De adviseurs van ZorgCompleet zijn zeer ervaren en opgeleid om voor u het perfecte hulpmiddel te adviseren. Dagelijks werken zij vanuit de praktijk met mensen die door blessures hun sport niet meer kunnen uitoefenen.

Bij het selecteren van een brace is de maatvoering van groot belang! Tijdens uw afspraak bepalen we samen met u het meest geschikte hulpmiddel en instrueren wij u uiteraard over het juiste gebruik.

Orthopedische braces

 

Het kan voorkomen dat u een aandoening heeft van langdurige aard waarbij een brace of orthese wordt geadviseerd vanuit uw behandelend arts.

Orthopedische braces moeten vaak langdurig worden gedragen, hierdoor is het noodzakelijk dat de pasvorm maar ook de functionaliteit van de brace optimaal aansluit op de behoefte en de klachten.

 

Het belangrijkste kenmerk van een orthopedische brace is dat hij een deel van uw lichaam ondersteunt of corrigeert. Uw behandelend arts heeft hiertoe besloten.

In sommige gevallen is maatwerk noodzakelijk voor de klachten die u heeft. In dat geval zullen wij u doorverwijzen naar een van onze partners welke gespecialiseerd zijn in dergelijke voorzieningen.

Preventieve hulpmiddelen


Stel u voor: u verstuikt uw enkel, knie of welk gewricht dan ook, tijdens een sportwedstrijd of gewoon tijdens een dagelijkse activiteit. U voelt direct de pijn opkomen. Koelen is in dit geval van groot belang! Het dempt niet alleen de pijn maar zorgt er ook voor dat de zwelling in het gewricht afneemt.

ZorgCompleet levert coldpacks geschikt voor elk gewricht, eventueel zelfs met een bijpassende bandage zodat de coldpack eenvoudig kan worden aangebracht.

Wanneer u na een blessure uw training of activiteiten weer wilt opstarten kan het raadzaam zijn om tijdelijk wat extra ondersteuning te bieden aan het eerder geblesseerde lichaamsdeel. Dit kan bijvoorbeeld door het toepassen van tape!

bottom of page